صفحه نخست >> سایر ویژه ها تعداد نظرات: 0

شفاخونه/ بخور و نخورهاي گرم‌مزاج‌ها

علي حسيني در مورد افرادي که طبع گرم دارند گفت: در طب سنتي و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسيم بندي وجود دارد. گروهي از افراد داراي طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاري يا دموي قرار مي‌گيرند و گروهي مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.

کد خبر: 568

آريا/ يک متخصص طب سنتي با اشاره به خصوصيات افراد با طبع گرم گفت: از ديدگاه طب سنتي افراد با مزاج گرم برون‌گرا و اجتماعي هستند اما در مصرف برخي غذا‌ها مثل ماکاروني و فست‌فود بايد پرهيز داشته باشند.
علي حسيني در مورد افرادي که طبع گرم دارند گفت: در طب سنتي و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسيم بندي وجود دارد. گروهي از افراد داراي طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاري يا دموي قرار مي‌گيرند و گروهي مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.
مزاج دموي يا گرم و تر
وي افزود: افراد با مزاج گرم و تر يا دموي داراي حجم خون بالايي هستند اشتهاي زيادي براي غذاخوردن دارند به همين دليل معمولاً داراي اضافه وزن و چاقي هستند و رنگ چهره آنها متمايل به قرمز است.
اين متخصص طب سنتي گفت: اين افراد از نظر شخصيتي،روحيه‌اي مهربان و برون گرا دارند و بسيار اجتماعي‌ هستند و چون مستعد ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي و سکته‌هاي مغزي هستند بايد از غذاهايي با طبع لطيف براي کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.
وي گفت: اما افرادي که داراي مزاج گرم و تر يا دموي هستند بهتر است غذاهاي نشاسته اي کمتر بخورند مصرف فست‌فود و سرخ کردني،تند و پرادويه برايشان خوب نيست.
اين متخصص طب سنتي ادامه داد: مصرف خاکشير،تخم ريحان، سوپ يا آش جو، نان جو، برگ زرد آلو، هلو، انجير مناسب است اما مصرف آب يخ، نوشابه،تخم مرغ ،بادنجان، نوشيدني همراه با غذا، ترشي، سرکه، سير و چاي را کم کنند.
صفرا مزاج‌ يا گرم و خشک
حسيني در مورد افراد با طبع گرم و خشک نيز گفت: اين افراد لاغر اندام هستند و رنگ چهره‌شان سفيد است.
اين افراد دچار دهاني خشک هستند کم خواب بوده و به مصرف ترشي علاقه دارند به طوري که مصرف لواشک و سرکه و غذاهاي سرد مثل خيار و کاهو علاقه دارند.
اين متخصص طب سنتي گفت: اين گروه از افراد نبايد پرخوري کنند و بايد مصرف شيريني را کم کنند.همچنين غذاهاي پرحجم مثل آش رشته و ماکاروني برايشان مفيد نيست.
حسيني تصريح کرد: ميوه هايي مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زرد آلو، هلو،سيب،گلابي و خيار براي آنها مفيد است و مصرف هويج ،کاهو، کدو،اسفناج، گشنيز و نخودفرنگي برايشان توصيه مي شود.

نظرات بینندگان

ارسال نظر