صفحه نخست >> تغذیه / آشپزی تعداد نظرات: 0

چطور يک «پلوي ساده» و خوشمزه بپزيم؟

براي پخت چلوي ساده دقت نماييد به نسبت هر کيلوگرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن (۷۵ گرم) ته ديگ مي ريزيم،نصف ليوان آب نيز اضافه مي کنيم و ديگ يا قابلمه را روي شعله مي گذاريم تا آب و روغن داغ شود.سپس برنج آبکش شده را در ديگ مي ريزيم و اطراف آن را به شکل مخروط بالا مي آوريم.

کد خبر: 4552

کيا بخورن: برنج داراي طبع سرد و تر است به همين علت معمولا مقداري زعفران همراه با آن دم مي شود تا مزاج غذا را معتدل کند.
چي لازم دارم:
برنج ۱ کيلوگرم
روغن ۱۵۰ گرم
زعفران سائيده يک قاشق مرباخوري
ماست براي ته ديگ نصف ليوان
زرده تخم مرغ ۲ عدد


چطور بپزم:
براي پخت چلوي ساده دقت نماييد به نسبت هر کيلوگرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن (۷۵ گرم) ته ديگ مي ريزيم،نصف ليوان آب نيز اضافه مي کنيم و ديگ يا قابلمه را روي شعله مي گذاريم تا آب و روغن داغ شود.سپس برنج آبکش شده را در ديگ مي ريزيم و اطراف آن را به شکل مخروط بالا مي آوريم.
درب قابلمه را مي گذاريم و حرارت زير برنج را ملايم مي نمائيم.هنگامي که در ديگ کمي عرق کرد 3 تا چهار قاشق سوپخوري روغن (75 گرم) و نصف ليوان آب را داغ کرده روي سطح برنج مي دهيم.
براي دم کشيدن در صورتي که به ته ديگ احتياجي نباشد (مثل چلو کباب) يک ساعت زمان کافي مي باشد. و در صورتي که بخواهيم چلو يا پلو ته ديگ ببندد يک ساعت و نيم زمان بايد صرف طبخ برنج شود.
در صورتي که چلو را روي آتش دم کرده باشيم حرارت زير آن بايد ملايم باشد و روي در ديگ را بايد مقداري آتش بريزيم .
بعضي از افراد براي طبخ چلو از دم کني استفاده مي کنند ولي پلو و چلويي که در فر دم مي کنيم و يا روي در آن آتش مي گذاريم خيلي بهتر و قد کشيده تر عمل مي آيد.
مي شود نصف ليوان ماست و کمي زعفران سائيده حل شده در آب جوش را با 75 گرم روغن و نصف ليوان آب جوش و دو عدد زده تخم مرغ مخلوط کنيم و ته ديگ بريزيم در اينصورت ته ديگ پلو يا چلو بهتر مي شود.

نظرات بینندگان

ارسال نظر