صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

تغذيه/ روغن هيدروژنه چه روغني است؟

روغن‌هاي نباتي در دماي معمولي اغلب به شکل مايع هستند مثل روغن بادام، نارگيل، آفتابگردان، زيتون، سويا، کلزا (کانولا) و ... ولي روغن هاي حيواني در دماي معمولي بيشتر به شکل جامد هستند مثل روغن پيه، دنبه و کره حيواني.

کد خبر: 3600

سيمرغ/ روغن‌ها و چربي‌ها داراي فرم‌هاي فيزيکي مختلفي هستد. مثلا" روغن مايع، جامد و يا نيمه جامد.
روغن‌هاي نباتي در دماي معمولي اغلب به شکل مايع هستند مثل روغن بادام، نارگيل، آفتابگردان، زيتون، سويا، کلزا (کانولا) و ... ولي روغن هاي حيواني در دماي معمولي بيشتر به شکل جامد هستند مثل روغن پيه، دنبه و کره حيواني.


در صنعت امکان توليد روغن نباتي جامد يا نيمه جامد وجود دارد. اين کار در کارخانجات و طي فرآيندهاي مختلف انجام مي شود. عملياتي که طي آن روغن نباتي مايع تبديل به روغن نباتي جامد مي‌شود را هيدروژنه کردن يا هيدروژناسيون مي گويند که موجب اشباع شدن اسيدهاي چرب متشکله روغن مي شود. در نتيجه اين فرآيند مقدار اسيدهاي چرب اشباع در روغن افـــزايش مي‌يابد و روغن به فرم جامد تبديل مي شود. هر چه ميزان اسيدهاي چرب اشباع در روغن بالاتر باشد روغن سفت تر است. در صورتي که مقدار اسيدهاي چرب اشباع تا حداکثر 25% باشد، براي مصرف مناسب است.
در طي هيدروژناسيون روغن يک اتفاق ناخواسته و نامطلوب رخ مي‌دهد و آن توليد اسيدهاي چرب ترانس است. اسيد چرب ترانس به دليل اينکه يک اسيد چرب غير عادي است براي سلامتي خصوصا" بيماريهاي قلبي و عروقي خطرناک است. در روغن هاي نباتي نيمه جامد مقدار اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهاي چرب ترانس حتي المقدور کاهش يافته است و مصرف آن به جاي روغن نباتي جامد توصيه مي‌شود.

نظرات بینندگان

ارسال نظر