صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

کدبانو ها کدام قابلمه را انتخاب مي کنيد؟

در هنگام آشپزي، آلومينيوم به راحتي از قابلمه و تابه فرسوده و يا حفره دار جدا مي‌شود. هر چه غذا براي مدت بيش‌تري در ظروف آلومينيومي پخته شود يا بماند، مقدار بيش‌تري آلومينيوم وارد مواد غذايي مي‌شود. سبزيجات برگ‌دار و غذاهاي اسيدي مانند گوجه فرنگي و مرکبات، آلومينيوم بيش‌تري را جذب مي‌کنند.

کد خبر: 3557

تبيان/ آلومينيوم
آلومينيوم بسيار سبک وزن است. گرما را به خوبي هدايت مي‌کند و نسبتا ارزان است. به همين خاطر انتخابي عامه‌پسند براي پخت‌وپز است.
در هنگام آشپزي، آلومينيوم به راحتي از قابلمه و تابه فرسوده و يا حفره دار جدا مي‌شود. هر چه غذا براي مدت بيش‌تري در ظروف آلومينيومي پخته شود يا بماند، مقدار بيش‌تري آلومينيوم وارد مواد غذايي مي‌شود. سبزيجات برگ‌دار و غذاهاي اسيدي مانند گوجه فرنگي و مرکبات، آلومينيوم بيش‌تري را جذب مي‌کنند.
مس
مس گرما را به خوبي هدايت و کنترل درجه حرارت پخت را آسان مي‌سازد. فلز برنج که از مس و روي ساخته شده است، معمولا کم‌تر در وسايل آشپزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مقادير کمي از مس براي سلامتي روزمره خوب است. مقادير زياد آن در يک نوبت يا در يک مدت زمان کوتاه مي‌تواند سمي باشد.
هنگامي که غذا براي مدت طولاني پخته مي‌شود يا در ظرف مي‌ماند، مقدار کمي از روکش مي‌تواند توسط غذا به خصوص غذاهاي اسيدي جذب شود.
سراميک، لعاب و شيشه
لوازم آشپزي سراميکي (سفالي)، لعابي يا شيشه‌اي به آساني تميز مي‌شوند و مي‌توانند تا دماهاي بالا حرارت داده شوند.
وسايل آشپزي سراميکي لعابدار هستند. از اين پوشش براي فلزات نيز استفاده مي‌شود تا ظروفي با پوشش سراميکي ساخته شوند. اين ظروف در برابر سايش و خوردگي مقاوم هستند.
استيل و آهن
استيل ضدزنگ که از آهن و فلزات ديگري ساخته شده است، در برابر ساييدگي و فرسودگي مقاوم و محکم است. آهن براي توليد گلبول هاي قرمز خون ضروري است. البته مقادير زياد آن مي تواند سمي باشد. با استفاده از لوازم آشپزي از جنس استيل ضد زنگ با روکش نيکل که در برابر خوردگي مقاوم هستند، حتي هنگام پخت و پز غذاهاي اسيدي مانند ريواس، زردآلو يا گوجه فرنگي نيکل به رژيم غذايي اضافه نمي شود.
مقادير کم کروم مانند آهن براي سلامتي مفيد است اما ممکن است در مقادير بيش تر مضر باشد.
 

نظرات بینندگان

ارسال نظر