صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

تغذيه/ خواص بي نظير پسته در درمان بيماري ها

پسته يکي از اعضاي مهم و ثابت آجيل ايراني است که ميزان پتاسيم آن با اين جثه کوچک برابر با پتاسيم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذي از اهميت بسياري برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلي توليد پسته در ايران بشمار مي‌آيند. چهار نوع پسته در ايران توليد مي‌شود : فندقي، کله قوچي، اکبري و احمد آقايي

کد خبر: 3091

نمناک/ پسته يکي از اعضاي مهم و ثابت آجيل ايراني است که ميزان پتاسيم آن با اين جثه کوچک برابر با پتاسيم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذي از اهميت بسياري برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلي توليد پسته در ايران بشمار مي‌آيند. چهار نوع پسته در ايران توليد مي‌شود : فندقي، کله قوچي، اکبري و احمد آقايي

خواص پسته
پسته را هم مي توان به صورت خام تازه مصرف کرد و هم به صورت ميوه خشک شده.براي اينکه طهم بهتري به اين ميوه دهند آن را با آب و نک تفت ميدهند تا پسته شور را تهيه کنند.

در 100 گرم مغز پسته منابع زير موجود است :
مواد نشاسته اي 15 گرم
آب 5/2 گرم
پروتئين 20 گرم
مواد چرب 54 گرم
کلسيم 130 ميلي گرم
فسفر 500 ميلي گرم
آهن 7/5 ميلي گرم
پتاسيم 950 ميلي گرم
ويتامين آ 230 واحد
ويتامين ب 1 0/7 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1/5 ميلي گرم

خواص داروئي پسته
مصرف پسته در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي تاثير بسزايي دارد.همچنين براي آرامش و تنظيم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفيد است و کلسترول بد را کاهش مي دهد.
- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهايي که مبتلا به کم خوني هستند بايد حتما روزانه مقداري پسته بخورند.
- خوردن پسته نيروي جنسي را تقويت مي‌کند.
- مغز و ذهن را تقويت مي‌کند.
- براي آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفيد است.
- براي باز کردن مجاري کبد مصرف پسته توصيه مي‌شود.
- پسته معده را تقويت مي‌کند.
- براي تسکين سرفه مفيد است.
- اسهال معمولي و اسهال خوني را درمان مي‌کند.
- جوشانده پوست درخت پسته براي برطرف کردن خارش اعضاي تناسلي زنان مفيد است.
- جوشانده پوست و برگ درخت پسته براي رفع درد و خارش مقعد مفيد است.
پسته چون حاوي مواد مغذي مناسب به همراه ويتامين ها بوده و کالري بالايي دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنين رشد و به زنان باردار و شيرده توصيه مي شود
در صورت ادامه مصرف پسته در طولاني‌ مدت مي‌توان به بهبودهاي حاصل‌ شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب اميدوار بود.

مضرات پسته
مغز پسته يکي از منابع غني اسيدهاي چرب مفيد است، اما مصرف آن به افرادي که ميزان تري گليسريد خون بالايي دارند، توصيه نمي شود، همچنين به دليل هضم دشوار آن براي معده مناسب نيست. خوردن زياد آن باعث گرمي بدن و کهير و دانه هاي قرمز رنگ در پوست مي شود .براي رفع گرمي و خشکي بايد سرکه ، انار ترش و يا برگه زردآلوي ترش مصرف نمود.
خوردن پسته براي اشخاصي که دچار ضعف و نارسايي کبد هستند و مبتلايان به بيماريهاي نقرس و ديابت و ناراحتي کليه مضر مي باشد.
مغز پسته از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است و براي افراد گرم مزاج مناسب نيست.

خواص پوست سبز پسته
- بهترين دارو راي رفع بوي بد دهان است.
- جويدن آن باعث التيام زخمهاي داخل دهان مي‌شود.
- براي استحکام لثه آنرا روي لثه بماليد و يا بجويد.
- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگي و استفراغ را از بين مي‌برد.
- دم کرده آن براي رفع اسهال مفيد است.
- براي رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنيد و يک فنجان از آنرا بنوشيد. خواص پوست سفيد پسته

خواص پوست سفيد پسته
پوست سفيد پسته براي بواسير و بيرون زدن مقعد مفيد است . براي درمان اين بيماري بايد پوست سفيد پسته را در آب بجوشانيد و آنرا داخل لگني بريزيد وشخصي را که اين بيماري را درد براي چند دقيقه در آن بنشيند . باعث تسکين درد و تخفيف بيماري مي شود.

روغن پسته
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگي به دست مي‌آيد که خواص غذايي و درماني دارد.
روغن پسته يک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب مي شود و حالت چسبندگي ايجاد نمي کند و براي ماساژ صورت و بدن گزينه مناسبي است. اسيدهاي چرب امگا۶ آن اثر زخم هاي ناشي از اعمال جراحي را از بين برده و از چين و چروک دور چشم و صورت جلوگيري کرده و از همه مهم تر موها را شفاف مي کند. مصرف خوراکي اين روغن نيز جنبه درماني داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزايش و اسيدفوليک آن به رشد و تکامل سيستم عصبي جنين کمک مي کند.

نظرات بینندگان

ارسال نظر