صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

فوت آشپزي/ مشکلات احتمالي و نکات مفيد براي پخت کيک

دوستاي عزيز خيلي مواقع با اينکه شما دقيقا مراحل پخت کيک رو انجام داديد و خيلي هم براي تهيش زحمت کشيديد کيک شما خراب ميشه شايد خيلي از نکات خيلي خيلي مهم به نظر شما بي اهميت باشه....سعي کردم بيشتر مشکلات و نکات مهم رو براي شما توي اين پست توضيح بدم اميدوارم مشکلاتتون حل بشه^_^

کد خبر: 3063

سوران/ دوستاي عزيز خيلي مواقع با اينکه شما دقيقا مراحل پخت کيک رو انجام داديد و خيلي هم براي تهيش زحمت کشيديد کيک شما خراب ميشه شايد خيلي از نکات خيلي خيلي مهم به نظر شما بي اهميت باشه....سعي کردم بيشتر مشکلات و نکات مهم رو براي شما توي اين پست توضيح بدم اميدوارم مشکلاتتون حل بشه^_^
پف نکردن کيک:
بيشترين مشکل کيک پز ها پف نکردن کيک هست خيل وقتا کيک حالت شيريني به خودش ميگيره و موادش به هم ميچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون:
1)تخم مرغ مستقيم از يخچال خارج شده و داخل کيک استفاده شده(حتما بايد براي همه نوع کيک تخم مرغ نيم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
2)مقدار مايعات مثل آب،شير،ماست ،دوغ و ...دقيق نبوده يا مايع خيلي خيلي رقيق شده يا غليظ.
3)ميزان هم زدن خيلي کم بوده ولي در اواخر که نبايد مواد هم بخوره زياد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دوراني در هم زدن رعايت نشده.
4)دماي فر يا خيلي زياد بوده يا خيلي کم(اگر زياد باشه کيک پف نميکنه و بيشتر نپخته ميمونه و اگر کم باشه کيک پف ميکنه ولي به مرور پفش رو از دست ميده و سفت ميشه)
5)فر از قبل گرم نشده(اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کيک ميخوابه.
6)مواد رو بدون اولويت دستور مخلوط کرديد يعني هرچيزي رو هر وقت خواستيد ريختيد^-^اين موضوع خيلي زياد پيش مياد و خيلي روي پف کيک تاثير منفي داره.
7)از کره يا روغن سرد و آب نشده استفاده کرديد يا خيلي داغش کرديد و به مواد اضافش کرديد.
8)بيکينگ پودر يا جوش شيرين به نسبت آرد کم بوده يا خيلي کهنه بوده(اگر آرد مرغوب نداريد ميزان رو بايد 2تا3برابر دستور بريزيد تا نتيجه خوب بشه).
9)روغن يا کره رو بيشتر از حد معمول ريختيد يا ظرف رو زياد چرب کرديد.
10)اندازه قالب نسبت به مايه کيک بزرگ يا خيلي کوچيک بوده.يا اينکه ميزان 1سوم توش رعايت نشده(يعني فقط 1سوم قالب بايد پر از مايه کيک بشه)
11)مواد خيلي کند آماده شده و فاصله بين تهيه مواد تا قرار گرفتن در فر خيلي خيلي زياد بوده(به نظر من حد اکثر زمان آماده سازي بايد نيم ساعت تا 45دقيقه باشه علي الخصوص توي هواي سرد اصلا نبايد بين تهيه و پخت فاصله بيفته چون رطوبت کيک کلا از بين ميره و کيک پفدار نميشه)
چسبنده بودن روي کيک:
1)کيک داخل قالب خودش سرد نشده و خيلي زود خارج شده.
2)وقتي کيک داغ بوده روش چيزي قرار گرفته (مثلا بشقاب براي برگرداندن)
3)مايعات شما خيلي رقيق بوده يا زيادي از مايعات استفاده کرديد(سعي کنيد شير با ترکيب خامه استفاده کنيد)
4)زمان پخت کم و حرارت فر زياد بوده.
کيک نم دارد!
1)کيک خيلي داخل قالب باقي مونده و فضاش هم گرم بوده و کيک عرق کرده.
2)کيک کامل نپخته ولي ظاهرش سفت بوده و از فر خارج شده(تست با خلال دندون انجام نشده و داخل کيک مغزپخت نيست)
3)مقدار يکي از 3ماده اوليه(شکر،مايعات و روغن)زياد بوده يا روغن جامد استفاده شده که آب نشده و مقدارش بيش از دستور بوده!
کيک حفره حفره داره!
1)دليل اصليش دماي زياد و مدت پخت کم هست.
2)ميزان مخلوط کردن يا کم بوده يا زياد مثلا شکر و کره خوب مخلوط نشد يا زياد مخلوط شدن.
3)زيادي جوش شيرين يا بيکينگ پودر ريختيد يا اينکه به جاي بيکينگ پودر جوش شيرين اضافه کرديد.
کيک جمع شده(چروک):
1)دليل اصلي قالب خيلي بزرگ هست طوري که مواد انگار فقط ته قالب رو گرفتن!
2)زيادي قالب رو چرب کرديد طوري که وقتي مايه رو ريختيد روغن اضافي همراهش بالا اومد!
3)مواد رو غير دوراني زياد هم زديد (مواد خيلي روي هم تا خوردن)
4)بيشتر از مقدار دستور مايعات ريختيد.
5)حرارت فر کم بوده و کيک بيش از مقدار لازم پخته شده(مدت طولاني)
6)حرارت فر خيلي زياد بوده مدت پخت هم زياد.
6)فر سرد بوده بنابراين مدت پخت زياد شده.
7)مقدار سفيده زياد بوده و خيلي هم پف داشته و بين مواد کيک هوا ايجاد شده.
8)ميزان شکر و مايعات مناسب نبوده يا شکر زيادي دانه درشت بوده(اين جوري شکر سنگين ميشه و مقدارش نسبت به دستور با اينکه برابره ولي در واقع کمتر يا بيشتره)
9)قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک بوده و مواد خيلي فشرده بودن.
10)کيک موقع پخت تکون خورده يا بهش ضربه زديد!
11)در فر موقع پخت باز شده يا دماش کم بوده!
12)بعد از اضافه کردن آرد خمير زياد مخلوط شده اونم به صوت غير دوراني!
کيک خيلي زبره يا وسطش گود رفته!
1)فر شما از قبل داغ نشده يا دما خيلي کم بوده و کيک آرام پخته شده.
2)کامل توي روغن يا کره حل نشده يا به عبارتي کم مخلوط شدن يا روغن سرد بوده.
3)بيکينگ پودر يا جوش شيرين خيلي زياد بوده يا کهنه بوده.
4)آرد خيلي سنگين بوده يا مال نان بوده يا نامرغوب!
5)ميزان مايعات خيلي کم بوده و مايه کيک خيلي غليظ بوده.
6)مواد خوب داخل قالب ريخته نشدن يا اينکه سطح صافي براي کيک انتخاب نشده و روش هم کامل صاف نشده.
رويه لزج و چسبناک و داخل کيک خشک شده!
1)مواد خيلي مخلوط شدن مخصوصا آخر کار اونم به صورت غير دوراني!
2)زمان پخت زياد بوده يا حرارت کم بوده !
3)سفيده خيلي زده شده حتما ميدونيد که اگر بعد از پف کردن سفيده يا خامه اون رو دوباره بزنيد نتيجه معکوس ميشه!
4)قالب خيلي بزرگ بوده و مايه کيک بيشتر کف قالب پهن شده و بيش از 2سوم قالب خالي مونده!
5)محيط کارتون خيلي سرد بوده يا اينکه روغن يا کره يا تخم مرغ به صورت سرد استفاده شدن.
6)ميزان چربي و مايعات کم بوده يا اينکه مقدار ارد زياد بوده .
گنبدي شدن و ترک خوردن کيک(بالا آمدن قسمت وسط کيک)
1)فر زيادي داغ بوده و بيشتر از نيم ساعت هم گرم شده.
2)مواد رو در انتهاي کار زيادي هم زديد اونم به شکل غير دوراني.
3)ميزان مايعات نسبت به آرد کم بوده يا اينکه آردتون سنگين بوده و زياد شده.
4)کيک رو در طبقه وسط نپختيد و دما از بالا يا پايين زياد روش اومده!
مشکلات احتمالي و نکات مفيد براي پخت کيک
کيک نامتقارن شده(رويه کج يا شيبدار شده)
1)سطح زير کيک تراز نيست.
2)قالبتون زيادي سبکه و مواد داخلش صاف نميمونن.
3)بيکينگ پودر خوب مخلوط نشده.
4)مواد خشک الک نشدن.
همه قسمتهاي کيک طلايي نيست و بعضي جاها سفيد شده ي قهوه اي تيره:
1)کي رو دقيق وسط فر نذاشتيد و بيشتر به کناره هاي فر نزديکه تا وسط فر.
2)کيک در طبقه وسط پخته نشده.
کيک سوخته ولي وسطش نپخته!
1)دقيقا مشکلات بالا وجود داره به اضافه اينکه دماي فر خيلي خيلي زياد بوده يا اينکه زيادي از قبل گرم شده.
مشکلات احتمالي و نکات مفيد براي پخت کيک
کف کيک سنگين شده و حالت خمير چسبنده داره!
1)مواد خشک رو 3بار الک نکرديد و در کل اصلا خوب مواد هم نخوردن.
2)مايعات رو بيشتر از دستور ريختيد.
3)تخم مرغها يا درشت بوده يا زياد!
کيک خيلي سفت شده!
1)فر زيادي داغ بوده يا زمان طولاني براي گرم شدنش صرف شده!
2)آردتون خيلي سنگين بوده هواگيري نشده(يعني 3بار الک نشده)يا اينکه جوش شيرين و بيکينگ پودر به آرد اضافه نشده و آرد رو سبک نکرده.
کيک خوشرنگ نيست و خيلي تيره و تار شده!
1)آرد به شدت نامرغوب بوده!
2)آرد،بيکينگ پودر يا جوش شيرين خيلي کهنه بودن.
3)ظرفتون فلزي بوده و براي بار اول استفاده ميشده.
کيکم چسبندست انگار که نم داره !
1)آرد کم کم به سفيده اضافه نشده و قبلش هواگيري نکرديد(3بار الک کردن).
2)مايعات داخل کيک زياد بوده يا آردتون زيادي سبک بوده!
کيک به قالب چسبيده و به سختي جدا ميشه!
1)قالب رو آرد پاشي و بعدش چرب نکرديد.
2)کيک بعد از پخت يا خيلي زود از قالب خارج شده يا خيلي دير(نيم ساعت بايد بمونه تا سرد بشه بعد جداش کنيد)
3)کيک هنوز داخلش خامه و خوب نپخته(به دليل دماي بالا فقط روي کيک پخته شده!
کيک خرده خرده شده!
1)مقدار چربي يا شکر خيلي کم بوده!(اين جور مواقع مايه کيک خيلي خيلي غليظ و سفته)
2)زيادي مواد کيک رو هم زديد اونم در مراحل آخر اونم به صورت غير دوراني.
3)کيک رو داغ داغ از قالب جدا کرديد.
4)شکر يا بيکينگ پودرتون زياد بوده.
کيک از قالب بيرون زده!
1)بيش از 2سوم قالب رو پر کزديد.
2)بيش از حد بيکينگ پودر ،مخمر يا جوش شيرين ريختيد.
3)قالبتون کوچيک بوده.
4)اگر از ماست استفاده کرديد ترش بوده!
داخل کيک قسمتاي چسبناک وجود داره!
1)مايعات زياد بودن يا اينکه مواد رو خوب مخلوط نکرديد مثلا آرد رو يک دفعه يا 2باره ريختيد و خوب هم نزديد.

نظرات بینندگان

ارسال نظر