صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

غذاي اصلي/ ته چين با دستپخت سمناني

کد خبر: 1654

برترين ها/ اين ته چين مخصوص شهر سنگسر از استان سمنان است. در ميهماني‌هاي بزرگ بره درسته را زير برنج مي‌گذارند.

چي لازم داريم؟
برنج آبکش شده : 3 پيمانه
گوشت گوسفندي : 500 گرم
آلو برقاني يا لواشک : به مقدار دلخواه
ادويه مخصوص پلو : به مقدار لازم
نمک، ادويه، پودرسير، فلفل : به مقدار لازم
سيب زميني ورقه شده براي ته ديگ : به مقدار لازم
روغن پلويي : به مقدار لازم
چطوري بپزيم؟
1. گوشت را بصورت درسته در ظرف ريخته و نمک، ادويه، فلفل و پودر سير مي‌پاشيم. ته قابلمه را روغن ريخته، سيب ­زميني ها را مي‌چينيم، 1 يا 2 کفگير برنج روي آن مي‌ريزيم، بعد گوشت‌ها را مي چينيم و روي آن لواشک يا آلوها را اضافه مي کنيم.
2. سپس بقيه برنج را روي گوشت مي ريزيم، بطوري که روي گوشت را بپوشاند. در آخر مقداري ادويه پلويي پاشيده و آب روغن به آن اضافه مي‌کنيم. ظرف ته چين را به مدت 3 ساعت روي شعله ملايم قرار مي­دهيم تا گوشت خوب پخته شود.
3. در پايان کار 2 قاشق روغن پلويي گرم کرده و روي برنج مي‌ريزيم. اين ته‌چين معمولاً با سالاد شيرازي و سس آبغوره سرو مي شود.
نکته آشپزي:
1. به طوري سنتي مي‌توان بادمجان درسته را يک برش بزنيم، کمي قره‌قوروت لاي آن بگذاريم و براي ته ديگ اين برنج بگذاريم.
2. اين ته چين مخصوص شهر سنگسر از استان سمنان است. در ميهماني‌هاي بزرگ بره درسته را زير برنج مي‌گذارند.

نظرات بینندگان

ارسال نظر