صفحه نخست >> سایر ویژه ها تعداد نظرات: 0

خواص سوپر ميوه ها و سبزي هاي پاييزي و زمستاني

سوپر خوراکي هاي فصل سرما مي توانند پاييز و زمستان را براي شما جذاب تر از هميشه کنند. ميوه ها و سبزي هايي که مختص اين فصول هستند، اتفاقا به راحتي هم در دسترس شما خواهند بود. کافي است سبد خريد را برداريد و البته فهرست موادغذايي اي که قرار است تهيه کنيد با فهرستي که پيش رويتان قرار گرفته تطبيق دهيد.

کد خبر: 8228

آريا/ سرماي هوا روز به روز بيشتر خود را نشان مي دهد و شايد اين هواي سرد و خنک براي خيلي ها چندان خوشايند نباشد.
با اين حال براي اينکه به خشکي سرما غلبه کنيد انتخاب هاي خوراکي جالب توجهي پيش روي شما قرار دارد...
سوپر خوراکي هاي فصل سرما مي توانند پاييز و زمستان را براي شما جذاب تر از هميشه کنند. ميوه ها و سبزي هايي که مختص اين فصول هستند، اتفاقا به راحتي هم در دسترس شما خواهند بود.
کافي است سبد خريد را برداريد و البته فهرست موادغذايي اي که قرار است تهيه کنيد با فهرستي که پيش رويتان قرار گرفته تطبيق دهيد.
اين سوپر خوراکي هاي پاييزي جزو آن دسته مواد غذايي هستند که بهتر است در اين فصل همواره از آنها به طور منظم و چه بسا روزانه استفاده کنيد.

سيب
1. منبع غني از آنتي اکسيدان است.
2. هر يک عدد سيب 4 گرم فيبر موردنياز روزانه بدن افراد را تامين ميکند.
تفاوتي نمي کند سيب را در قالب پاي بخوريد يا اينکه به شکل تارت نوش جان کنيد يا اينکه آن را پخته ميل کنيد يا خام بخوريد.
تنها مهم اين است که مطمئن باشيد سيب را با پوست ميل مي کنيد چه اينکه فلاوونوييد موجود در پوست سيب با خاصيت آنتي اکسيداني محافظت از سلامت قلب، اين ميوه را در جمع فهرست برترين خوراکي هايي پاييزي جاي مي دهد.

کلم فندقي
1. يک دوم پيمانه از اين کلم به طور روزانه حتي بيشتر از نياز روزمره شما به ويتامين K را تامين مي کند.
2.منبع بسيار غني از آهن است، پس مصرف آن به خصوص به خانم ها توصيه مي شود.
کلم فندقي خصوصيات بسيار مشابهي با هويج دارد اما در طعم، اصلا شباهتي ندارند. کلم فندقي نرم تر و البته کمي تلخ تر از هويج است
بنابراين هنگام سرو اين کلم در قالب سالاد يا کنار غذا بهتر است از برخي سس ها به عنوان چاشني روي آن استفاده کنيد. توصيه ما البته ترکيب سرکه بالزاميک با کلم فندقي است که مزه آن را برايتان جاوداني مي کند!
هويج فرنگي يا زردک
1. اين نوع سبزي منبع بسيار قوي از پتاسيم است.
2. فيبر را به فراواني مي توانيد در هويج فرنگي يا زردک پيدا کنيد.
هويج فرنگي يا همان زردک خودمان به لحاظ بهره مندي از مواد مغذي مانند هويج معمولي است با اين تفاوت که رنگ آن روشن تر است و البته طعمش هم شيرين تر.
ترکيب هويج فرنگي با سيب زميني به خصوص وقتي داخل سوپ ريخته شود توصيه اي است که بهتر است يک بار آن را امتحان کنيد و از مزه بي نظيرش لذت ببريد.
در ضمن مي توانيد هويج فرنگي را همراه سيب زميني بپزيد و با رنده ريز کنيد و داخل سسي بريزيد که قرار است سالاد را با آن سرو کنيد. به اين ترتيب مهمانانتان را با يک طعم جديد و البته خوشمزه شگفت زده خواهيد کرد.


گلابي
1. منبع غني از ويتامين C و سولفات مس است.
2. هر عدد گلابي 4 گرم از فيبر موردنياز بدن شما را تامين مي کند.
جماعت زيادي هستند که اين ميوه شيرين و آبدار را به هر ميوه ديگري ترجيح مي دهند، اما شايد تا به حال اين ميوه را صرفا خام نوش جان کرده باشيد.
خب، حالا وقت آن رسيده که با يک تغيير کوچک تجربه جديدي را درباره خوردن اين ميوه به دست بياوريد
و البته آن را سالم تر نوش جان کنيد؛ با پختن گلابي مي توانيد طعم افسانه اي آن را هم تجربه کنيد. حالا انتخاب با خودتان است. به يکبار امتحانش مي ارزد.
گل کلم
1. اگر ترکيبات موجود در گل کلم با مصرف مرتب اين نوع سبزي همراه شود مي تواند مانعي در برابر انواع سرطان ها باشد.
2. گل کلم مي تواند چربي خون بالا را پايين بياورد و آن را تنظيم کند.
اين سبزي شيرين و سبک با طعم بي نظيرش مي تواند يکي از مناسب ترين گزينه هاي فصل زمستان براي سرو شدن کنار غذا باشد.
اگرچه گل کلم را مي توانيد به راحتي بخارپز و کنار غذا نوش جان کنيد اما ترکيب آن با سيب زميني پخته هم براي قرار گرفتن کنار بشقاب غذا بسيار خوشمزه خواهد شد.
ضمن اينکه گل کلم در کشور ما وقتي در قالب شور يا ترشي درمي آيد بسيار خواستني تر خواهد شد.
کدو تنبل
1. امگا3 را به راحتي مي توانيد با خوردن کدوتنبل به بدن خود منتقل کنيد.
2. اين کدو منبع غني از ويتامين A است.
3. پتاسيم به فراواني در کدو تنبل پيدا مي شود.
4. بيش از 20 درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تامين مي کند.
5. ويتامين B را هم مي توانيد به راحتي در اين نوع از کدو پيدا کنيد.
اگر تا به حال از اين نوع سبزي استفاده چنداني نمي کرده ايد بهتر است نظرتان را تغيير بدهيد و آن را به خانه تان بياوريد چون اين روزها کدوتنبل به شدت مورداستفاده طبخ انواع خوراکي هاي خوشمزه قرار مي گيرد.
کدو تنبل به واسطه پوست ضخيمي که دارد مي تواند حتي براي يکي، دو ماه قابل نگهداري در يخچال باشد.

شلغم
1. اين سبزي ريشه اي منبع بسيار غني از ويتامين C است.
2. برگ هاي شلغم منابع قوي از ويتامين A ، K و فوليک اسيد هستند.
ترد و سبک، اين نوع از سبزي ها مي تواند بهترين جايگزين براي ترب و البته کلم باشد.
اگر مي خواهيد شلغم را به تنهايي و صرفا به عنوان کنار غذا سرو کنيد مي توانيد آن را بپزيد و با رازيانه يا حتي شکر اين نوع از سبزي را مزه دار کنيد تا خوشمزه تر سرو شود.
هرگز برگ هاي شلغم را دور نريزيد چون وقتي پخته و خورده شوند انواع بي شماري از مواد مغذي را به بدنتان مي رسانند که شايد هيچ وقت فکرش را هم نمي کرديد.
مي توانيد از برگ هاي پخته شده شلغم در سوپ سبزي ها هم استفاده کنيد.

انار
1. آب انار بيشتر از خود آن آنتي اکسيدان به بدن مي رساند. پس در خوردن آب انار ترديد نکنيد.
2. ويتامين C و فوليک اسيد را مي توانيد به ميزان بسيار زياد در انار پيدا کنيد.
اين ميوه محبوب گاهي ترش و البته گاهي هم شيرين همواره به عنوان يکي از منابع بسيار غني انواع آنتي اکسيدان ها شناخته مي شود.
اين را بدانيد که با خوردن هر يک عدد انار گويي که دانه دانه آنتي اکسيدان را قورت مي دهيد.
از دانه هاي انار مي توانيد براي خوشمزه تر کردن هر چه بيشتر انواع سالاد استفاده کنيد.

خرما
1. جزو ميوه هاي کم چرب است.
2. يکي از منابع قوي فيبر است.
3. پتاسيم را به راحتي مي توانيد در خرما هم پيدا کنيد.
خرما به عنوان يک ميوه شيرين شرقي شناخته مي شود که به جز مصارف معمول در آسيا در کشورهاي اروپايي براي تهيه انواع دسرها هم کاربرد دارد و حتي در مواردي همراه غذا طبخ و سرو مي شود.
در فصل سرما، خرما نوعي گرمي مناسب براي افرادي است که تحمل هواي سرد براي آنها مشکل خواهد بود.

کيوي
1. اگر دنبال منبعي بسيار غني از ويتامين C هستيد کيوي را انتخاب کنيد زيرا ويتامين C را در کيوي بيشتر از پرتقال پيدا خواهيد کرد.
2. پتاسيم و سولفات مس از ديگر مواد مغذي اي هستند که به فراواني مي توانيد آنها را در کيوي پيدا کنيد.
اضافه کردن اين ميوه مناطق گرمسيري به دستورهاي غذايي مي تواند طعم و مزه خوراکي هايي که تا به حال مي خورده ايد را کاملا متفاوت و البته بي نظير کند.
ترکيب کيوي، آناناس و پرتقال به عنوان سالاد ميوه علاوه بر زيبايي ظاهري بسيار خوشمزه خواهد شد.
البته کساني که به کيوي حساسيت دارند بهتر است عطاي خوردن اين ميوه را با وجود همه ويژگي هاي منحصربفردش به لقاي آن ببخشند.


گريپ فروت
1. خوردن گريپ فروت بيشتر از 75 درصد از ويتامين C روزانه موردنياز بدن شما را تامين مي کند.
2. گريپ فروت با بهره مندي از پکتين مانع بالا رفتن کلسترول بد خون مي شود.
افرادي که فشارخون پاييني دارند بهتر است گريپ فروت را ناشتا ميل نکنند چون تا حدودي باعث افت فشارخون مي شود.
با اين حال خوردن گريپ فروت با توجه به خواص آنتي اکسيداني اش به همه توصيه مي شود. البته بايد بدانيد اگر آب گريپ فروت را به جاي خودش ميل کنيد قطعا آنتي اکسيدان بيشتري به بدن خود رسانده ايد.


نارنگي
1. نارنگي يکي از ديگر منابع ويتامين C است.
2. نارنگي يکي از منابع بتاکاروتن است که در بدن به ويتامين A تبديل مي شود.
اين نوع از مرکبات، با طعم ترش و شيرين و البته در قالب ميوه اي آبدار، يکي از محبوب هاي پاييزي محسوب مي شوند.
البته از نارنگي استفاده هاي ديگري جز خوردن خشک و خالي خود اين ميوه هم مي توانيد بکنيد.
مثلا ترکيب آب نارنگي با روغن زيتون يا سرکه مي تواند يک سس سالاد بي نظير را که تا به حال امتحانش نکرده ايد، بسازد.

نظرات بینندگان

ارسال نظر