صفحه نخست >> سایر ویژه ها تعداد نظرات: 0

من کمبود آهن دارم، چه کار کنم؟

بهترين روش براي سرشار کردن تغذيه از آهن خوردن پودينگ سياه است، که اگر هر 15 روز يک بار خورده شود، ايده آل است. خستگي، رنگ پريدگي، کاهش اشتها، سر درد و... اگر اين علائم را در خود مي‌بيند، احتمالاً کمبود آهن داريد. کمبود آهن يا کم خوني بسيار رايج است؛

کد خبر: 6698

بهترين روش براي سرشار کردن تغذيه از آهن خوردن پودينگ سياه است، که اگر هر 15 روز يک بار خورده شود، ايده آل است.
خستگي، رنگ پريدگي، کاهش اشتها، سر درد و... اگر اين علائم را در خود مي‌بيند، احتمالاً کمبود آهن داريد. کمبود آهن يا کم خوني بسيار رايج است؛ 

براي افزايش ميزان آهن تغذيه مان، چه بخوريم؟
پودينگ سياه تنها منبع تأمين آهن نيست. مطمئناً، تغذيه اي سرشار از آهن مد نظر ماست که متنوع و شامل انواع خوراکي ها باشد که بتواند نيازهاي روزانۀ ما به آهن را تأمين کند.
با اين حال، حواستان باشد که اضافه کردن مواد غذايي سرشار از آهن براي رفع نياز بدن به اين عنصر کافي نيست بلکه بايد خوراکي هايي را که به جذب آهن کمک مي‌کنند را نيز به تغذيه تان اضافه کنيد. به بيان ديگر، بايد بين آهن غير همينيک، که کم يا به سختي جذب مي‌شود و آهن همينيک که به راحتي توسط بدن جذب مي‌شود، تمايز قائل شد.
آهن غير همينيک در خوراکي هايي با منشأ گياهي (حبوبات، سويا، غلات، کاکائو، ميوه ها و سبزيجات) يافت مي‌شوند که بخش عمده اي از تغذيه ما را در بر مي‌گيرند، در حالي که آهن همينيک در مواد غذايي با منشأ حيواني (پودينگ سياه، جگر گوساله، انواع گوشت ها، گوشت پرندگان، ماهي ها و محصولات دريايي) وجود دارد.
به بيان ديگر، براي افزايش دريافت آهن، بايد فرآورده هاي حيواني را افزايش دهيد البته با رعايت تغذيه اي متعادل و سالم.
در واقع، ناگفته پيداست که بايد ميزان گوشت مصرفي تان از سبزيجات بيشتر باشد. اما، ايده آل ترين وضعيت اين است که سبزي ها و نشاسته جات مصرفي تان را با اضافه کردن مقدار اندکي گوشت، ماهي و فرآورده هاي دريايي تکميل کنيد زيرا اين مواد (پروتئين ها) به جذب بهتر آهن غير همينيک کمک مي‌کنند.
و يک نکتۀ مهم ديگر، خوراکي هاي سرشار از ويتامين C هم بخوريد زيرا اين ويتامين به خاطر خاصيتش در افزايش جذب آهن غير همينيک معروف است.

توجه! چاي را با يک فاصلۀ منطقي بعد از غذا بنوشيد !
اگر برخي مواد غذايي باعث جذب آهن غير همينيک توسط بدن مي‌شوند، بايد بدانيد که برخي ديگر عکس اين خاصيت را دارند.
چاي از جملۀ اين مواد است. به بيان دقيق تر، تانين موجود در چاي باعث کاهش جذب آهن هنگام هضم اين عنصر مي‌شود.
بنابراين قرار دادن يک فاصلۀ زماني منطقي بعد از غذا براي نوشيدن چاي، از اهميت ويژه اي برخوردار است، خصوصاً اگر دچار کمبود آهن هستيد: پس حداقل يک ساعت قبل و يک ساعت بعد از غذا چاي ننوشيد. اما صبحانه استثناست و به خاطر منطق هاي سنتي، نوشيدن چاي در اين وعدۀ غذايي ايرادي ندارد./بيتوته

نظرات بینندگان

ارسال نظر