صفحه نخست >> تغذیه / آشپزی تعداد نظرات: 0

مرينيت کردن ماهي (مزه دار کردن قبل از پخت)+عکس

شايد تا حالا شما هم اصطلاح مرينيت کردن رو از زبان آشپزا شنيده باشيد و خيلي هم براتون جالب باشه که مرينيت کردن چيه که اينقدر براي آشپزا مهمه و خيلي سفارش ميکنن که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهي يا حتي سبزيجات اونو مرينيت کنيد به زبان ساده بخوام براتون بگم مرينيت کردن يعني مزه دار کرده ماده اصلي غذا قبل از پخت طوري که طعم اون رو بر نگردونه و فقط خوشمزه ترش کنه!

کد خبر: 6054

سوران/ شايد تا حالا شما هم اصطلاح مرينيت کردن رو از زبان آشپزا شنيده باشيد و خيلي هم براتون جالب باشه که مرينيت کردن چيه که اينقدر براي آشپزا مهمه و خيلي سفارش ميکنن که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهي يا حتي سبزيجات اونو مرينيت کنيد به زبان ساده بخوام براتون بگم مرينيت کردن يعني مزه دار کرده ماده اصلي غذا قبل از پخت طوري که طعم اون رو بر نگردونه و فقط خوشمزه ترش کنه!
چي لازم داريم؟
(2عدد ليموترش، روغن زيتون 2 قاشق غذاخوري،1/2 قاشق چايخوري آويشن خشک شده.)
مرينيت سس سويا:(نياز به نيم ساعت خواباندن)**
**مواد لازم براي اين روش:1/4 فنجان روغن زيتون،3 قاشق غذاخوري سس سويا،2 حبه سير، ريز خرد شده،1 قاشق غذاخوري زنجبيل تازه.
براي لعاب هنگام پخت(سس روي ماهي)2 قاشق غذاخوري عسل،1 قاشق چايخوري سس سويا،روغن زيتون به ميزان لازم.
سس گوجه اي:
مواد لازم براي اين روش:85گرم شکر،120 گرم نمک8 قاشق غذاخوري سس گوجه فرنگي،1 قاشق چايخوري فلفل سفيد.
براي لعاب هنگام پخت:3 قاشق غذاخوري خردل،1 قاشق چايخوري شکر،1 قاشق چايخوري سرکه،نمک به ميزان لازم،فلفل سفيد به ميزان لازم،6 قاشق غذاخوري روغن کانولا يا روغن کلزا.
چطوري درست ميشه؟
براي مرينيت کردن با ليمو:
ابتدا ظرفي غير فلزي را انتخاب کرده و اب ليمو را داخل آن بريزيد:
روغن زيتون را اضافه کرده و هم بزنيد. آويشن را نيز بيفزاييد و مواد را داخل ظرف مسطح بريزيد.
ماهي را شسته و خوب خشک کنيد.
ماهي را از طرف گوشت داخل مواد قرار داده و ظرف را بپوشانيد.
بعد از نيم ساعت تا 2ساعت آن را خارج کرده و داخل فويل قرار داده و داخل فر بپزيد يا داخل آبکش خشک کرده و درون روغن سرخ کنيد.
در باقي موارد ماهي را با پوست داخل نايلون قرار داده و مواد را بعد از خرد کردن و مخلوط کردن به آن اضافه کنيد.يک جسم سنگين را روي ماهي قرار دهيد.
سپس آن را به يخچال منتقل کنيد.
در مواردي که سس لعاب وجود دارد بعد از استراحت کردن ماهي سس را روي آن ريخته و بعد آن را خارج کرده سرخ کنيد يا کباب کنيد يا داخل فويل و فر قرار دهيد.يا بعد از پخته شدن کامل روي ماهي ريخته و چند دقيقه روي حرارت قرار دهيد تا ماهي کاملا مزه دار شود.
نکات:
1)اين مقادير براي نيم کيلو ماهي با پوست و استخوان است.
2)بهترين کار براي از بين بردن بوي بد ماهي خواباندن آن در شير سرد است آن هم براي 1ساعت شايد به نظر شما اين کار بوي بد را تشديد کند ولي بهترين روش براي از بين بردن بوي بد و ترد شدن ماهي استفاده از شير است.
3)ميتوانيد به همه موارد بالا زعفران را اضافه کنيد.
4)بهتر است بعد از مزه دار شدن ماهي پوست آن را جدا کنيد البته حتما قبل از آن پوست يک طرف را بکنيد تا مواد وارد گوشت شوند.
5)به هيچ وجه از مواد مرينيت براي پخت ماهي استفاده نکنيد.
6)ماهي را هنگام مرينيت شدن حتما در يخچال قرار دهيد.
7)اضافه کردن شويد و جعفري ماهي را خوشمزه تر ميکند.

نظرات بینندگان

ارسال نظر