صفحه نخست >> تغذیه / آشپزی تعداد نظرات: 0

اسانس موجود در مرکبات سلول هاي سرطان کبد را مهار مي کند

'ترپن' قادر است عملکرد سيگنال دهي سلول ها را با تحريک گيرنده هاي بويايي، متوقف کند. گيرنده هاي بويايي معمولا در بيني قرار دارند ولي تحقيقات جديد نشان مي دهد که اغلب بافت هاي بدن انسان از جمله پوست و پروستات نيز حاوي اين گيرنده ها هستند.

کد خبر: 5989

ايرنا/ اين تحقيقات به ارتباط 'ترپِن'، مواد فعال موجود در روغن اسانس گياهان و سلول هاي سرطاني اشاره دارد.
'ترپن' قادر است عملکرد سيگنال دهي سلول ها را با تحريک گيرنده هاي بويايي، متوقف کند. گيرنده هاي بويايي معمولا در بيني قرار دارند ولي تحقيقات جديد نشان مي دهد که اغلب بافت هاي بدن انسان از جمله پوست و پروستات نيز حاوي اين گيرنده ها هستند.
رشد و توسعه سلول هاي سرطاني نيز به طور قابل ملاحظه اي تحت تاثير ترپن است؛ اما عملکرد دقيق آن هنوز در پرده اي از ابهام قرار دارد.

در اين مطالعه جديد، محققان از شبيه سازي سلول هاي سرطاني 'هپاتوسلولار'استفاده کرده اند و آنها را در معرض غلظت هاي مختلف ترپن قرار داده اند.سلول هاي سرطاني هپاتوسلولار، رايج ترين سلول هاي تومور کبد هستند.

نتايج تحقيقات نشان مي دهد که ترپن باعث افزايش سطح کلسيم سلول هاي سرطاني مي شود و به اين ترتيب سلول هاي سرطاني نابود مي شوند.
محققان بر اين باورند که سلول هاي کبد نيز داراي گيرنده هاي بويايي هستند و نسبت به رايحه مرکبات واکنش نشان مي دهند.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Archives of Biochemistry and Biophysics منتشر شده است.

نظرات بینندگان

ارسال نظر