صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

غذاي اصلي/ خورش قورمه به سبک هموطنان جنوب کشور

کلمه «قورمه» از مصدر ترکي «قورماخ»، به معني سرخ کردن، گرفته شده است. غذايي اصيل که بيشتر خانواده ها دوستش دارند و به دليل کاربرد ادويه يا سبزي هاي متفاوت در کنار ساير فوت و فن هاي کوزه گري، طعم هاي متنوعي در خانه هاي مختلف دارد! پس اين شما و اين هم دستور تهيه قورمه جنوبي، به روش هموطنان جنوبي مان.

کد خبر: 797

ساناز و سانيا/ کلمه «قورمه» از مصدر ترکي «قورماخ»، به معني سرخ کردن، گرفته شده است. غذايي اصيل که بيشتر خانواده ها دوستش دارند و به دليل کاربرد ادويه يا سبزي هاي متفاوت در کنار ساير فوت و فن هاي کوزه گري، طعم هاي متنوعي در خانه هاي مختلف دارد! پس اين شما و اين هم دستور تهيه قورمه جنوبي، به روش هموطنان جنوبي مان.
چي لازم دارم؟
ليموعماني 5 عدد
پياز (نگيني خرد شده) 2 عدد
روغن مايع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
مغز ران گوسفند يا گوساله (خردشده) 400 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چاي خوري
لوبيا قرمز يک دوم پيمانه (90 گرم)
زعفران 1 قاشق سوپ خوري
سبزي (پاک و خردشده) 460 گرم
گرد ليموعماني نصف قاشق چاي خوري
نمک به مقدار لازم
فلفل سياه (پودرشده) به مقدار لازم
چه طوري بپزم؟
1.پس از اينکه ليموعماني خيس شده را آبکش و با چنگال، سوراخ هايي روي آن ها ايجاد کرديد، در قابلمه اي به همراه دو پيمانه آب، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به مدت 15 دقيقه بجوشد. پس از آن، ليموعماني را از روي حرارت برداشته و بگذاريد در همان آب بماند، سپس هنگام مصرف، از آب خارج کنيد؛
2.پياز را در قابلمه حاوي روغن تفت دهيد تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهيد تا آبِ آن کشيده شود. زردچوبه را نيز افزوده و کمي تفت دهيد؛
3.لوبياي خيس شده را آبکش کرده، سپس به همراه زعفران و 11 پيمانه آب، به قابلمه گوشت اضافه کرده و حرارت را زياد کنيد. زماني که جوش آمد، حرارت را ملايم کرده و درِ قابلمه را بگذاريد تا لوبيا و گوشت بپزد؛
4.سبزي را در تابه اي حاوي روغن، به مدت چهار تا پنج دقيقه تفت دهيد، سپس آن را بلافاصله به قابلمه حاوي گوشت و لوبيا افزوده تا به مدت سه ساعت بپزد؛
5.در 30 دقيقه آخرِ پخت خورش، ليموعماني، گرد ليموعماني، نمک و فلفل را به آن افزوده، سپس قورمه جنوبي را در ظرف مورد نظر ريخته و به همراه چلو سرو کنيد.
نکته:
سبزي شامل تره، جعفري و گشنيز جمعاً 300 گرم، اسفناج و شنبليله جمعاً 60 گرم و شبت 100 گرم است.

نظرات بینندگان

ارسال نظر