صفحه نخست >> آشپزی تعداد نظرات: 0

غذاي اصلي/ شامي سنتي‌ با طعمي مدرن

شامي آرد نخودچي شايد يکي‌ از قديمي‌ترين غذا‌هايي‌ باشه که به "سبد غذايي ايران" تعلق داره، حتا ناصرالدين شاه هم وقتي‌ از اونهمه چلو خورشت و چلو کباب خسته ميشد، دستور ميداد که براش شامي آرد نخود چي‌ درست کنند که بريزه توي اون شکمِ بي‌ هنرِ پيچ پيچش.

کد خبر: 1105

شامي آرد نخودچي شايد يکي‌ از قديمي‌ترين غذا‌هايي‌ باشه که به "سبد غذايي ايران" تعلق داره، حتا ناصرالدين شاه هم وقتي‌ از اونهمه چلو خورشت و چلو کباب خسته ميشد، دستور ميداد که براش شامي آرد نخود چي‌ درست کنند که بريزه توي اون شکمِ بي‌ هنرِ پيچ پيچش.
دستور‌هاي زيادي از شامي آرد نخودچي اينطرف و اون‌طرف ديده بودم و امتحان کرده بودم که همه شون خشک و گلوگير بود، چرا که همه شون دو سوم از مقدار گوشت را، آرد نخود چي‌ توصيه کرده بودند. اما من "مقدار مواد لازم" در زير را بيشتر مي‌پسندم.
چي لازم دارم؟
- چهار صد گرم گوشت چرخ کرده کم چربي‌
- صد گرم (فقط صد گرم، يعني‌ فقط يک چهارم وزن گوشت) آرد نخودچي
- يک عدد پياز درشت رنده شده
- يک عدد زرده (فقط زرده) تخم مرغ
- نمک، فلفل و زرد چوبه
- نصف پيمانه آب که در آن يک قاشق چايخوري جوش شيرين حل شده باشد


چه طوري بپزم؟
پياز رنده شده را حتما قبل از اضافه کردن به مايه ي شامي، در روغن تفت بدين و معجزه ش را از نظر مزه ببينيد. اين روش را حتا براي انواع کتلت و بيف، بکار ببريد. هيچ چيز بدمزه تر از پيازِ خامي نيست که به زير دندان بياد.
مواد لازم ذکر شده را با هم مخلوط کنيد و به خوبي ورز دهيد.
از مايه‌اي که بدست آمده گلوله‌هايي‌ به اندازه ي کمي‌ درشت تر از يک گردو برداريد و آنرا روي يک سلفون با انگشتان خيس، به شکل‌هاي غير منظم پخش کنيد. به فکر اين نباشيد که حتما بايد گرد بشه، در هيچ کتابي‌ نوشته نشده که شامي بايد گرد باشه، بلکه شکل‌هاي نا منظم و Rustic شکل بهتري به ظرف غذا ميده.
اون سوراخ وسط شامي هم براي قشنگي‌ نيست، بلکه غير از اينکه شامي را مغز پخت مي‌کند، مانع از برجسته شدنِ وسط شامي مي‌شه. از روي ساعت، فقط سه دقيقه هر طرف آنرا در روغني که بخوبي داغ شده، سرخ کنيد. بيشتر از يکبار شامي‌ها را در روغن زير و رو نکنيد تا سطحِ خوشرنگي پيدا کنند.

نظرات بینندگان

ارسال نظر